AANGENAAM...

 Na zijn solocarrière werd hij vaste acteur bij Theatergroep Het Waterhuis, waar hij zich later verder ontwikkelde als toneelschrijver en regisseur. Het gezelschap toerde behalve in Nederland, ook buiten Europa. Belangrijke voorstellingen werden o.a. gespeeld in Amerika, Rusland, Marokko, Oeganda en Zuid-Afrika. Vooral het stuk over kindsoldaten De Meisjes van Aboke maakte furore en werd als tekst genomineerd voor de 1000 Watt-prijs.
 

  
  Lukas Dijkema maakte eind jaren 80 deel uit van het illustere gezelschap De Trust, waar hij vanaf het begin bij betrokken was. Hij had toen al een halve studie medicijnen achter de rug. Zijn focus om ‘de wereld te redden’ is hij dan nog niet kwijt, maar verlegt hij naar de kunsten. Vanaf die tijd speelt hij in tientallen tv-series, films en toneelstukken. (Baantjes, De Fuik, A’DAM & E.V.A., Den Uyl, Freddy e.v.a.) Ook schrijft hij toneelstukken, scenario’s en een roman. (Hakken in het zand (2002) / Gecondoleerd (2007))

Rond 2000 begint hij te acteren bij trainingen in het bedrijfsleven. Dat bevredigt hem meer dan zijn rollen op het toneel. Lesgeven en kennis overdragen wordt zijn nieuwe uitdaging. In 2006 ontmoet hij Kees van Loenen en in 2009 richten zij samen de Dijkema van Loenen Groep op. Zij ontwikkelden hun ACT YOURSELF methode om mensen te laten ervaren dat zij sterker zijn dan ze denken. Wellicht kan de wereld dan toch nog worden gered.